Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Carolina Panthers

2022. szeptember 17. - Asbee

Eljött végre ez a pillanat is, a Carolina Panthers ellen mutatkoznak be hazai közönség előtt a játékosaink. Ahogyan mi, úgy a leendő ellenfelünk első fordulós összecsapása is komoly küzdelmeket hozott, részükről azonban balszerencsés módon, hiszen a Cleveland Browns rúgója, az újonc Cade York értékesítette az 58 yardos FG kísérletét. Lássuk mit várhatunk a második héten.

Ez a mérkőzés különös pikantériát jelentett Baker Mayfield személye miatt, akit az offseasonban kitúrtak Clevelandből. Hosszú ideig nem találta magát a korábbi 1/1-es választott, a képernyőn túlról eléggé idegesnek tűnt, ami nem is csoda. Egy csapatot azért valószínűleg nem építenék fel Mayfield köré, de bármikor benne lehet egy 4 TD-s teljesítmény is és azt se feledjük, hogy hosszú évek után rájátszásba tudta juttatni a Browns-t.

Az elmúlt két szezonban mindössze 10 mérkőzésen tudott pályára lépni Christian McCaffrey, pedig előtte a liga egyik legizgalmasabb támadója volt. Nemcsak a földön, hanem az elkapásaival is veszélyes tud lenni, az egyedüli kérdés, hogy mennyire csinálták ki a sérülések. Az első fordulóban nem brillírozott, de ahogy egy hete Derrick Henry, úgy most ő is különleges figyelmet érdemel. D’Onta Foreman és Chuba Hubbard McCaffrey két cseréje, akiket a nyitányon csak tehermentesítésre használtak.

D.J. Moore az ellenfelünk legjobb elkapója, aki szerintem nagyobb elismerést érdemelne, hiszen az eddigi négy szezonjából háromszor átlépte az 1000 yardos határt, ráadásul eddig csak két mérkőzést kellett kihagynia a profi pályafutása során. Robbie Andersonra is érdemes odafigyelni, ő legutóbb egy hosszú elkapással vétette magát észre, az egyébként is harmatos CB sorunk pedig tovább gyengült Aaron Robinson kiesésével. Shi Smith a slot elkapó, aki egyelőre nem rendelkezik túl nagy tapasztalattal. A padról Rashard Higgins és Terrace Marshall tud beugrani. Meg kell említeni Laviska Shenault nevét is, érte két hátsó körös picket adott a Jaguars-nak a Panthers és egészen biztosan lesz helye ebben az offense-ben.

Persze a tight endekre is oda kell figyelni, hiszen a linebackereink borzasztóan teljesítenek coverage-ban, Ian Thomas-nak pedig Andersonhoz hasonlóan volt egy nagy elkapása múlt héten. Szokatlan nagy bravúr lenne tőle, ha így folytatná, de a védelmünktől minden kitelik. Mögötte/mellette Tommy Tremble a másik tight end, Giovanni Ricci és Stephen Sullivan pedig valószínűleg minden egyes pályán töltött snapnek örülni fog.

A támadófalat Ikem Ekwonu-val erősítették meg, aki a debütálásra nehezen kaphatott volna jobb ellenfelet Myles Garrettnél, nem is csoda tehát, hogy két sacket engedett a rookie. Tavaly Brady Christensen játszott a vakoldalon, aki most eggyel beljebb lépett és a képességeihez valószínűleg a guard poszt illik jobban, pl. egy éve ő is kivette a részét Azeez Ojulari 2,5 sackjéből. A snapeket Pat Elflein adja, akinek eddig felemásan alakult a pályafutása. Austin Corbett a jobb oldali guard, ő sem vált be Clevelandben, a Rams-nél viszont már jobban szerepelt, most pedig a Panthers-nél próbál kezdő szinten játszani. A kezdőötös legjobbja Taylor Moton, bár nem a Browns ellen játszotta élete legjobb meccsét.

A védelem pass rush specialistája Brian Burns. A negyedik szezonját kezdte meg, eddig 25,5 sacknél tart és szerintem néhány év múlva ezt a számot elfogadnánk látatlanban az Ojulari-Thibodeaux kettős bármelyikétől is. A D line mindkét szélén feltűnik Burns és Andrew Thomas játékát nézve van egy sanda gyanúm, hogy inkább a másik oldalon fog próbálkozni a pass rusher. Mögötte nagy a szakadék, hiszen Yetur Gross-Matos, Henry Anderson és Marquis Haynes is csak csere szintet képvisel, Amaré Barno pedig hatodik körös újonc, így neki valószínűleg idő kell (ráadásul inaktív volt múlt héten).

Óriási elvárásokkal érkezett meg a 2020-as draft első körében Derrick Brown és nem is rossz játékos, de dominánsabb teljesítményre számítottak volna tőle. Persze ismerjük a támadófalunk belső részét, jó mérkőzése lehet. Közelibb ismerős nekünk Matt Ioannidis, hiszen évekig a Washington játékosa volt, az idei szezonban váltott csapatot. Kisebb testalkatú DT, mint Brown és a pass rush-ba is jobban be tud segíteni. A tehermentesítésükre Bravvion Roy és Phil Hoskins alkalmazható.

Shaq Thompson a linebacker sor legjobbja és ő a coverage-ban sem elveszett. A nyitó fordulóban Frankie Luvu játszotta mellette a legtöbbet, de a grade-ek alapján egyikük sem remekelt. Cory Littleton és Damien Wilson a snapek kb. harmadában volt a pályán. Nem a tavalyi volt a legerősebb évük, így mindketten a 30-hoz közel próbálják újraindítani a pályafutásokat.

Komoly erőforrásokat fektetett a secondary-be a Panthers, hiszen a tavalyi draft első körében Jaycee Hornt választották, akinek balszerencsésen alakult az első profi szezonja, hiszen lábtörés miatt hamar kidőlt. Ezt orvosolva a Jaguars-tól elhozták C.J. Hendersont, aki egyelőre egyik állomáshelyén sem nyűgözte le a szurkolókat. Donte Jackson személyében egy 2. körös CB-t is találunk, ő 2018 óta a Panthers játékosa. A slotban Myles Hartsfield igyekszik megállítani az ellenfeleket és jó mérkőzése volt egy hete.

Xavier Woods a free safety, aki korábbi Cowboys játékosként számos alkalommal szerepelt már ellenünk. Jeremy Chinn inkább a pusztításhoz ért, korábban LB/S hibridként is bevetették. Régi ismerősnek számít Sean Chandler, nálunk nem tudott komoly játékidőt kiharcolni, így ő az NFL-ben maradásért küzd.

Visszahordóként elsősorban Shi Smith-t alkalmazza az ellenfelünk, a kicker Eddy Piniero, a punter pedig Johnny Hekker.

Sörsdöntő szezonhoz érkezett a Panthers, hiszen két gyenge éven vannak túl Matt Rhule irányításával. Egy 5-11 és egy 5-12 után illene letenni valamit az asztalra, nem véletlenül gondolják sokan úgy, hogy egy rosszabb széria után forró lehet a vezetőedző lába alatt a talaj. Tavaly is találkozott a két csapat, akkor 25-3-as győzelmet arattunk. Senki se várjon ekkora különbséget, én személy szerint szoros csatára számítok. Hasonló módon, de ellentétes kimenetellel zárultak a nyitó mérkőzések és mindkét franchise egy papíron erősebb ellenfél ellen szerepelt. A győzelem segítheti a játékosaink lelkét és azért Brian Daboll szavaiból is azt vettem ki, hogy helyén tudja kezelni a sikert, tisztában volt vele, hogy a végén a szerencsére is szükségünk volt. Egyik rostert sem tartom túlzottan erősnek, így vagy egy slugfest vagy egy küzdelmes összecsapás várható. Nagyon sok fog múlni az irányítókon, elképzelhető, hogy az a csapat kerül ki győztesként, akinek kevesebbet hibázik a QB-ja.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4617932899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása