Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Lesz idén trade?

2022. október 27. - Asbee

Közeleg az idei trade deadline, nov. 1-jén cserélhetnek utoljára egymással a csapatok játékosokat és draft pickeket. Vessünk rá egy pillantást, hogy érintettek lehetünk-e a tranzakciókban.

Gyorsan egyértelműsítem az álláspontomat, én nem szeretnék cserét. Az év ezen részében a jó mérleggel álló csapatok általában a vevői, a gyengélkedők pedig az eladói oldalon állnak. Senki sem várt tőlünk ilyen erős kezdést, így a szezon előtt arra számíthattunk, hogy megszabadulunk valamelyik nagynevű játékosunktól (rendre Saquon Barkley-t jelölték meg ilyenkor) és a következő offseasonban tovább folytatódik majd a keret átalakítása. Nem valószínű, hogy bármelyik fontos emberünktől megválnánk, Barkley esetén ráadásul jelen pillanatban meglepő lenne, ha meg sem próbálna Joe Schoen hosszabbítani vele és a franchise tagre is jó esélye lehet, de erre majd visszatérünk a szezon után. A csapat morálját is negatívan érintené, ha egy olyan játékos távozna, aki komoly szerepet játszik a győzelmek kiharcolásában.

Szinte csak az elkapókkal kapcsolatban merül fel trade pletyka. Elképzelhető, hogy érkezik néhány hívás Darius Slayton irányába, hiszen a szezon elején kegyvesztetté vált és csak a Packers elleni mérkőzés óta számít rá folyamatosan az edzői stáb. Így a negyedik évében nem lesz már konzisztensebb játékos, azonban az átlag feletti magassága és a sebessége érdekes lehet egy-egy csapat számára. A szerződése a szezon végén lejár és óriási meglepetést keltene, ha hosszabbítanánk vele (sőt a papírforma alapján a szabadügynökpiac elején vélhetően csapat nélküli marad). Néhány tweetben előkerült Jerry Jeudy neve, de nem örülnék a megszerzésének. Nem teljesített eddig olyan jól, hogy mindenképp megérje aktiválni a szerződésének 5. éves opcióját, ráadásul egy top célpont kell Jones-nak, ő pedig nem az a kaliber. Azt se feledjük, hogy a Broncos sem fog olcsón megválni tőle. Számításba kell venni, hogy évek óta rendre erős WR class-t látunk a draftokon, így reális eséllyel lehet Jeudy-nál jobb játékost találni, a korábbi Alabama elkapó ráadásul csak 2023-ban terhelné kis összeggel a salary capet. Mike Gesicki nevét is bedobták, de nem hiszem, hogy van muníciónk a megszerzésére, ráadásul korrektül mutatkozott be Daniel Bellinger, akinek a pályafutását szerencsére nem veszélyezteti a szemsérülése.

10 vagy 11 győzelemmel már komoly eséllyel lehet a rájátszásba jutni, a csapatunknak pedig 10 lehetősége van arra, hogy 4-5 győzelmet gyűjtsön. A mostani sorsoláshoz képest lényegesen erősebb lesz a szezon hajrája, de most már álszerénység lenne, ha azt írnám, hogy nincs reális esélyünk a playoffra. Jelen pillanatban szinte bármelyik csapat dolgát meg tudjuk nehezíteni, ez pedig nagyon nagy szó, hiszen az újjáépítés első évében járunk. Pontosan emiatt nincs nyomás a játékosokon, egy esetleges rosszabb széria után sem lehetne elmarasztalni őket. Nagyon messze van még a win now üzemmód, emiatt pedig nem is áldoznék fel semmilyen értékes választási jogot annak érdekében, hogy kicsivel javuljunk idén.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9517964150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása