Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: John Michael Schmitz, C (Minnesota)

2023. április 10. - Asbee

Megoldásra vár a fal belseje, több mock pedig ezt helyezte mostanában előtérbe. Ugyan leigazoltuk J.C. Hassenauert, de ő leginkább csak vészmegoldást jelent. Essünk hát túl az egyetlen szóba jöhető centeren, aki nem más, mint John Michael Schmitz.

1999. március. 19-én született Flossmoor városában Illinois-ban. A helyi középiskolába járt és először a Western Michiganre ígérkezett el P.J. Fleck személye miatt. A HC a Minnesotára távozott, így végül Schmitz is megváltoztatta a döntését. Ott 2021-ig kellett várnia arra, hogy kezdő lehessen, ekkor azonban rögtön második csapatos All-Big Ten választott lett. Visszatért 2022-re is és ez jó döntésnek bizonyult, hiszen az első csapatos All-American tagság is összejött neki.

Erősségek

  • Rendre befejezi a blokkjait
  • Jó egyensúlyérzék
  • Kellő türelemmel játszik
  • Le tud horgonyozni a védők előtt
  • Elvégzi a blokkolási sémát érintő hívásokat

Gyengeségek

  • Átlag alatti erősség
  • A második vonalban képes elhibázni a blokkokat
  • Nem mindig időzít jól

Combine eredmények

Látványosan mellőzte Joe Schoen a támadófal belső részét így vagy nagyon megbízik a jelenlegi játékosaiban vagy meg vannak a célpontjai a draft első két napján. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy az első körben nem nagyon van olyan játékos, akit érdemes lenne ide behúzni és Schmitz-ért sem feltétlenül adnék oda egy top picket. Amennyiben elérhető lesz még a második napon, mi pedig lőtávolban leszünk, akkor viszont megkockáztatnék érte egy feltrade-et, hiszen megvan benne a potenciál, hogy hosszú évekig kezdő legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr918099356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása