Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 2: Panthers 19 Giants 21

2023. augusztus 19. - Asbee

Megszereztük az előszezon első győzelmét a Carolina Panthers ellen, a kiváló első félidei játékot a szünet utáni leeresztés sem tudta elrontani, így boldogan távozhattak haza a szurkolók.

Nem tudom láttam-e már valaha ilyen preseason drive-ot a kezdőinktől, de szinte mindent tökéletesen csináltak Daniel Jones-ék, a touchdown után pedig jöhetett a jól megérdemelt pihenő. Éles volt az irányítónk és visszaköszöntek az edzőtáborból megismert elemek, Darren Waller volt az elsődleges célpont, de sikerült megtalálni Parris Campbellt is, az end zone-ba pedig Daniel Bellinger ért be. Tyrod Taylorral a fedélzeten sem volt megállás, ő Jalin Hyatt felé eresztett meg egy hosszú átadást, az újonc elkapónk pedig hülyét csinált a safety-ből. Kellett is neki ez a játék, hiszen előtte bemutatott egy csúnya dropot. A futójáték annyira nem működött, de élmény volt nézni ezt az offense-t. A kezdő támadófalra sem lehetett panasz, minden szem Evan Nealre szegeződött, aki sokkal megbízhatóbban játszott, mint tavaly. Egy hibát elkövetett, megevett Mark Glowinskivel egy keresztet, ami sacket eredményezett, egy az egyben azonban mindenki ellen helytállt. Fordulás után aztán visszaköszönt a múlt heti szenvedés, pedig most sem lehetett panasz Tommy DeVito-ra, akinek mindössze egy "fura" hosszú passza volt, ami értetlenkedésre adott okot. Egész egyszerűen vállalhatatlan a csere támadófal, borzasztóan gyengék a játékosaink. Óriási gondban lehetünk egy-egy sérülés után, itt különösen egészségesnek kell maradni mindenkinek. Nem sikerült stabil futójátékot kialakítani, pedig biztatóan mozgott Jashaun Corbin. Vele ellentétben James Robinson továbbra sem tett jó benyomást, Gary Brightwell pedig még mindig sérült, így nagy lehetőség áll a tavalyi UDFA futó. Lényegesen jobb volt nála Eric Gray, egy véleményes touchdown is összejött az újoncnak.  Az elkapók közül mindenképp meg kell említeni Isaiah Hodgins nevét, hasznos yardokat hozott az egyik elkapása után. Felvette az előszezon ritmusát Bryce Ford-Wheaton is, megmutatta miért lehet vele projektként számolni.

A védelem sem kezdett gyengén, elfogadta a kihívást Kayvon Thibodeaux és ugyan könnyű dolga volt a sacknél, de egy QB hitet is láttunk tőle. Kicsit azért fegyelmezetlenül szerepelt a D line, nem mindig sikerült jól felállni a LoS-re, dehát erre van az előszezon. Mindenkin átment Dexter Lawrence, Bobby Okereke pedig 7 szerelést szorgoskodott össze. Még mindig úgy érzem, hogy kelleni fog a pass rush-nak a segítség, de valószínűleg idén is kihozza Wink Martindale a játékosaiból a maximumot. Micah McFadden volt Okereke mellett a kezdő LB, könnyen lehet, hogy nem elégedett az edzői stáb Darrian Beavers munkájával, nem véletlenül érkezik Anthony Barr próbajátékra. Jordon Riley az előszezon egyik legkellemesebb meglepetése, hiszen semmi elvárásom nem volt vele kapcsolatban, de szinte biztosan kiharcolta magának a helyet a keretben. Zyon Gilbert is nagyot léphetett volna előre a ranglistákon, de a végén elejtett egy INT-t. Nézzük a pozitív oldalát, legalább jó helyen volt. Egyre inkább el tudom képzelni, hogy az első héten Adoree' Jackson lesz a slot CB, hiszen Darnay Holmes és CorDale Flott is szenvedett és jelenleg ez tűnik a legbiztosabb megoldásnak.

Nem sűrűn fordult eddig elő, hogy élveztem egy előszezon mérkőzést, most azonban sikerült. A kezdőink jól teljesítettek és ha az alapszakaszban történt volna meg ez az összecsapás, akkor valószínűleg sima győzelmet aratunk. Korábban többször is leírtam már, hogy nem kell kétségbeesni egy-egy rossz este után, most pedig ennek az ellenkezőjéhez kell tartanunk magunkat, mégpedig ne szálljunk el néhány jó drive-tól. Összességében minden okunk megvan az optimizmusra, az utolsó héten remélhetőleg már csak a cseréinket látjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4418196729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása