Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 12: Patriots 7 Giants 10

2023. november 27. - Asbee

A 42. és a 46. Super Bowl, valamint a New York-Boston rivalizálás miatt rendre nagy rangadónak számít a Giants-Patriots, ezúttal azonban nem tudtak megfelelni a csapatok az elvárásoknak. Lássuk miért.

Szép dolog Tommy DeVito berobbanása, hiszen elviselhetőbbé teszi ezt a nehéz időszakot, abszolút egy olyan játékos, akivel szimpatizálni lehet és nem sok irányítónak adatik meg, hogy újoncként győzelemre vezesse a szülővárosának a csapatát. Komoly tervünk azonban nem lehet vele és csak halvány reményünk lehet, hogy nem jön el az a mérkőzés, amikor totál leradírozza őt az ellenfél védelme. Nagy napja volt Jalin Hyattnek, aki a pályafutása során először zárt 100 yard felett és ő volt az egyetlen effektív elkapó. Nem fordított rá az ellenfelünk kellő figyelmet és többször is megtalálta a védelemben a lyukakat. Továbbra sem találja a ritmust Wan'Dale Robinson, most egy elveszített fumble-vel vétette észre magát. A futójáték nagyon döcögött, csak egy nagyobb futása volt Saquon Barkley-nak, de még így is 4 yard alatt átlagolt. Egyértelmű, hogy a támadófal nem tudja kellőképp támogatni a földi támadásokat, a passzjátékoknál viszont időnként kifejezetten szép zsebet kapott az irányítónk, de ezt nem tudta kihasználni (javulni azért itt is bőven lehet). Sajnos Andrew Thomas-on is látszik, hogy nem teljesen egészséges még.

Sokkal több pozitívumot lehet írni a védelemről, ami nem is csoda, hiszen a liga két leggyengébb támadóegysége találkozott. Ismét a turnoverek döntöttek, hiszen 3 interceptiont is láthattunk, időnként érthetetlen döntéseket hoztak a Patriots irányítói (ugyanis Bailey Zappe váltotta Mac Jones-t a második félidőre). Nem értem miért nem próbálkozott többet a futással az ellenfelünk, hiszen Dexter Lawrence hiányában nyelte a yardokat a védelmünk, a passzok ellen viszont nem volt különösebb gond. Persze ez nem a mi problémánk, de komoly gondok vannak a New englandi edzői stábnál. A mérkőzés előtt ledobta a bombát Jay Glazer, miszerint komoly viták vannak Brian Daboll és Wink Martindale között, amelyet erősen cáfolt a vezetőedzőnk és több játékosunk is. Nem tudhatjuk mi igaz belőle, de érdemes odafigyelni Glazerre, aki anno a Beckham trade-et is hetekkel korábban megjósolta. A győzelem egy kihagyott 35 yardos mezőnygóllal jött össze, nem sok kellett volna a hosszabbításhoz, ahol pedig reális sansz lett volna egy döntetlenre...

Lényegében azt kaptuk amit várhattunk, két gyengén teljesítő offense-t és egy alacsony színvonalú összecsapást. Mindkét franchise-ról elmondható, hogy nagyon rossz állapotban vannak a játékoskeretek és nem volt méltó ez a mérkőzés a klubok történelméhez. A győzelem azért mindig jó, de túl sok pozitívum sajnos nem volt. Jöhet a bye week!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr118268021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása