Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: passzsiettetők

2024. július 16. - Asbee

Történelmi hagyománynak számít a csapatunknál az erős pass rusher állomány, a közelmúlt azonban nem alakult túl fényesen. Vajon mennyit lendít Brian Burns érkezése a csapaton?

1. Cowboys

Ha nem történik semmi váratlan, akkor nemcsak az évtized legjobb játékosa lesz Micah Parsons, de a pályafutása után Lawrence Taylorhoz fogják hasonlítani. Egymaga képes eldönteni az adott mérkőzést és teljesen mindegy, hogy linebackerként vagy defensive endként számolnak vele, mindig oda tud érni az irányítóhoz. DeMarcus Lawrence a másik nagy név, akinek ugyan megkopott már a fénye, de a csapatunk rendre hozzásegíti a jó játékhoz. 10 sacket szerzett az elmúlt két esztendőben, ebből ötöt ellenünk…

Készültek a pótlására, így nem lepődnék meg, ha egyre több lehetőséget kapna Sam Williams és második körös választottként Marshawn Kneeland is a pályára fog kerülni. Jól mutatja a mélységet, hogy rotációs emberként Chauncey Golston is alkalmazható, de ne felejtsük el a 2023-as 4. körös Viliami Fehoko-t sem. Nem meglepő tehát, ha számos alkalommal inkább linebackerként alkalmazták tavaly Parsons-t.

2. Eagles

Elveszítette a legveszélyesebb passzsiettetőjét az Eagles, hiszen Haason Reddicket gyakorlatilag Bryce Huffra és egy kondicionális 3. körre cserélték. Ugyan ez kicsit visszaesés, de tavaly 10 sacket szerzett Huff és azért egy jó rendszerbe érkezik. Benne van ez a teljesítmény Josh Sweatben is, de ő inkább a 6-7 sackes játékosok táborát erősíti. Még mindig nem vonult vissza Brandon Graham, ami nem is csoda, hiszen hiába 36 éves, 2022-ben volt a legerősebb szezonja.

A padon is bő a felhozatal, első körösként próbál berobbanni Nolan Smith Jr, de újoncként csak limitált lehetőséget kapott. Rajta kívül a keretbe kerülését fog küzdeni a Julian Okwara, Terrell Lewis, Patrick Johnson hármas és akkor még nem beszéltünk a harmadik körös újonc Jalyx Huntról.

3. Giants

Az erős védőfalra épít Shane Bowen rendszere és ahogy a címben már tettem rá említést megszereztük Brian Burns-t a Panthers-től, aki Kayvon Thibodeaux mellett szeretné tovább terrorizálni az ellenfél irányítóit. Nincs mese, kell a jó teljesítmény és azt sem lehet teljesen kizárni, hogy együttesen 20 sack felett zárnak.

Nagyot esett Azeez Ojulari reputációja, hiszen az állandó sérülések már a játékára is hatással voltak, viszont a szerződése utolsó évébe érkezett és láttunk már olyat, hogy valaki ilyenkor táltosodott meg. Egyelőre nem vált be Boogie Basham megszerzése, de a papírforma alapján mindössze Tomon Fox veszélyeztetheti a keretbe kerülését. Úgy látszik kell valaki, akit kipécézhetek magamnak Jihad Ward után…

4. Commanders

Sokat változott a világ Washingtonban, hiszen lemondtak Montez Sweatről és Chase Youngról is. Olcsó megoldás után néztek, hiszen megszereztek két dallas-i cserét Dorance Armstrong és Dante Fowler Jr. személyében, valamint hozzájuk csapták Clellin Ferrellt. Azért őket se becsüljük le, kíváncsi leszek Armstrongra, hogy mire megy akkor, ha elsődlegesen tőle várják a megoldást.

Ugyan elég rövid volt Efe Obada tavalyi szezonja, de vélhetően továbbra is számolnak majd vele és ugyanez lehet a terv KJ Henry-vel is. A draft hetedik körében Javontae Jean-Baptiste-ra esett a választásuk, ő a keretbe kerülésért fog küzdeni.

Összegzés

Mint számos más pozíciónál, így itt is változhat a ranglista, hiszen az első három csapat között nincs nagy különbség. A liga legjobb védőjének tartom Micah Parsons-t, így amíg ő a Cowboys-nál van addig szinte biztosan automatikusan az első helyre fogom őket tenni. Érdekes lesz látni az Eagles-t, hiszen Huff szinte kizárólag a passzjáték ellen alkalmazható, Graham kifelé megy a ligából, Smith-ből pedig nem sokat láttunk rookie-ként. A mélység miatt őket tettem a második helyre. A Commanders itt is a low budget megoldás mellett döntött és jól mutatja a 2023-as dallas-i védelem erősségét, hogy vélhetően két ottani csere lesz az idei washingtoni kezdő páros.

Mi pedig végre kezdhetünk izgalmi állapotba kerülni, hiszen Thibodeaux mellé megérkezett Burns, így végre magunk mögött tudhatjuk az elmúlt évek apátiáját. El tudom képzelni, hogy a 2022-es játékát látjuk majd Ojularitól is, ez pedig segíthet valamelyest maszkírozni a secondary gyenge pontjait. Egyelőre próbálok a földön maradni, de optimista vagyok a passzsiettetőinket illetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7818442709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása