Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hogyan tovább 5. rész: draft

2015. január 09. - Asbee

Elérkeztünk az öt részes sorozat záró epizódjához, amely a drafttal végződik. Persze ez egyelőre csak vakon tippelés, tavaszig sokat fognak változni a rangsorok. Az egyetemi játékosokat sem ismerem kellőképp, így elsősorban a needekre koncentráltam és az adott körbe megpróbáltam kiválasztani a legmegfelelőbb játékost. Jöhet tehát a játékosbörze!

1/9: Shane Ray DE, Missouri

JPP megtartása mellett szükség lesz egy új játékosra Ayers, Wynn és Moore inkább csak rotációs embernek tűnik. Az idei évfolyam ráadásul bővelkedik a passzsiettetőkből, szinte olyan mély a class, mint tavaly az elkapók között. Emiatt több játékos is elkelhet ezen a poszton akár már a top 10-ben is.

A 9-dik hely környékére Shane Ray-t rangsorolják, aki amellett hogy kiváló atléta (4,4 másodperc alatt futja a 40 yardot) remek futballista is, utolsó idényében 13,5 sacket szerzett. Ezzel megdöntötte Aldon Smith és Michael Sam egyetemén felállított rekordját, az SEC konferenciában pedig ez volt a legtöbb sack 2014-ben. Szélsebes játékos, aki a snap pillanatában rögtön kilőve meg tudja verni az offensive tackle-t. Vérvonala is remek, édesapja szintén NFL játékos volt.

2/8: Cody Prewitt FS, Ole Miss

Antrel Rolle-t helyettesíteni kell, Prewitt pedig jelenleg a legmagasabban rangsorolt FS. Leginkább 2013-ban vonult be a köztudatba, mikor 6 INT-t szerzett, de 2012-es játékára sem lehetett panasz. Testfelépítése megvan az NFL-hez, jól lát a pályán, atletikussága pedig elég ahhoz, hogy kontrollálja a mély zónákat. Ha kell akkor szerelni is tudja az ellenfelet, nagy, de tiszta ütközéseket hajt végre. Stevie Brown és Quintin Demps mellett már újoncként komoly játékidőhöz juthatna.

3/10: Denzel Perryman LB, Miami

Nem baj az, ha több lábon áll a linebacker sorunk, amely évek óta gyengélkedik. Denzel Perryman segíthet ezen, a jövőben hasznos tagja lehetne a védelemnek. Leginkább a boxon belül érzi jól magát, de be tud segíteni a coverage-ba is. 47 mérkőzésen szerepelt a Miami egyetemén, mindössze bokaficam miatt hagyott ki kis időt 2012-ben. Csapatkapitánynak is választották, Coughlinék kedvelik az ilyen jellemet.

4/9: Donovan Smith OT, Penn State

A támadófalba is elfér még az erősítés, nem árt elkezdeni keresni Will Beatty utódját. A left tackle 2013-ban nem volt a helyzet magaslatán, így mindig ott lesz nála a veszély, hogy vészesen visszaesik a teljesítménye. A negyedik körben már nehezebb olyan játékosokat találni, akik teljes értékű kezdők lehetnek, de Donovan Smith-ben ott a lehetőség. 31 alkalommal kezdett a vakoldalon, testalkata pedig megvan az NFL-hez. 320 font feletti tömeggel és hosszú karokkal rendelkezik. Persze lenne vele meló bőven, de 1 vagy 2 év után már nagyobb szerephez juthatna, addig pedig tanulhatna rutinos társai mögött.

5/8: Chucky Hunter DT, TCU

A védőfal további mélységet kap. Hankins és Paea mellé érkezik Chucky Hunter is. Markus Kuhnnak nagyot kellene küzdenie a keretbe kerülésért, Jay Bromley-tól pedig egyelőre nem sokat láthattunk. A TCU játékosa a pályán és azon kívül is remek karakterrel rendelkezik. Pozíciójához képest mozgékony játékos, de nemcsak lábon jó, hanem kezeit is ügyesen használja. Persze neki is van még miben fejlődni, technikáján csiszolni kell és néha nehezen válik le a blokkokról.

6/10: Marcus Murphy RB/WR, Missouri

Érdekes prospect, aki futóként, (elkapóként) és visszahordóként is bevethető. Running backként folyamatosan javult a teljesítménye, évről évre egyre több yardot futott. Igazán veszélyes azonban returnerként lehet, a kezdőrúgások visszahordása után 4, puntok után pedig 3 TD-t ért el egyetemi karrierje alatt. Hosszú ideje hiányzik egy ilyen játékos, Murphy betölthetné ezt az űrt.

7/9: Xzavier Dickson OLB, Alabama

Egy újabb pass rusher, aki produktív éven van túl, hiszen az NCAA alapszakaszában 8 sackig jutott. Az Alabama játékosaként kiváló ellenfelek ellen játszhatott az SEC konferenciában. 260 font feletti tömegű, emiatt tehát defensive endként is megállhatja a helyét az NFL-ben.

7/?: Sam Arneson TE, Wisconsin

Jöhet a depth a tight end posztra is. Larry Donnell hol jobban hol rosszabbul szerepelt, Adrien Robinson pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Persze ott van Daniel Fells is, de vele kapcsolatban nem lehetnek már vérmes reményeink (igaz Xavier Grimble-t sem szabad teljesen elfeledni). A draft ezen szakaszában viszont elfér már egy tight end. Arnesont korrekt blokkolónak és elkapónak is mondják, emiatt pedig lehet jövője a profik között is.

Összesítés

Nem maradt más hátra, mint összesíteni az elmúlt öt írást. A korábbi négyet itt találjátok:

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész

Az irányítók között nem történt számottevő változás, de Manning és Nassib mögé kell majd valaki, aki az edzőtáborban és az előszezon mérkőzéseken dobálgathat. Ez lehet egy draftolatlan újonc, vagy egy veterán játékos is.

A Williams-Jennings páros nem muzsikált rosszul, előbbi pedig nagyot léphet előre újonc éve után, az 1000 yardos cél lebeghet a szeme előtt. Ha valamelyikük kidőlne, akkor Orleans Darkwa lehet a beugró, de az újonc Marcus Murphy is kaphat néhány snapet. Henry Hynoski maradna fullbackként.

Elkapóink az offense erősségei lehetnek, hiszen Odell Beckham Jr. mellé visszatér Victor Cruz, akivel remek párost alkothat. Őket egészíti ki Rueben Randle, aki szintén képes a klasszis játékra. Sérülés esetén Preston Parker vagy Corey Washington lehet a beugró ember.

A tight endek kihasználása McAdoo egyik nagy erőssége, a legutóbbi szezonban mindhárom TE-nek volt TD elkapása. Őket egészítheti ki Sam Arneson.

A támadófal további változásokon ment keresztül. A Beatty-Schwartz-Richburg-Iupati-Pugh ötös korrektnek tűnik, elég védelmet kell hogy biztosítsanak Manningnek és papíron futóink előtt is meg tudják nyitni az utat. A posztot sikerült mélyíteni is, Jermey Parnell, John Jerry és J.D. Walton bármikor pályára küldhető, a jövő pedig Donovan Smith-é lehet.

A védőfalra szintén ráfért a vérfrissítés. A legfontosabb feladat Jason Pierre-Paul megtartása volt, aki mellé érkezett a draft első körében Shane Ray. A rotációt megoldhatja Robert Ayers és Damontre Moore, Kerry Wynn és Xzavier Dickson pedig a rosterért küzdhet. A defensive line belsejében Stephen Paea jelenti a nagy erősítést, remekül kiegészíthetik egymást Johnathan Hankins-szel, Jay Bromley pedig a rotációban kaphat játékidőt.

A linebacker sort az érkező Nate Irving és Devon Kennard erősítheti meg. A rutint Jameel McClain képviseli, de Jacquian Williams-nek és Mark Herzlich-nek is juthat játékidő. Melléjük érkezik az újonc Denzel Perryman.

Cornerbackjeinkkel nem volt sok munka, "csak" egy-egy szerződést kellett meghosszabbítani, de a DRC-Amukamara-Thurmond trió a liga egyik legjobb hármasa lehet. Ha valaki megsérül ott van Trumain McBride és ha van kedve játszania Zack Bowmannek akkor ő is hasznos tag lehet.

A safety-k között feltűnik Antrel Rolle hiánya, nem lesz könnyű pótolni rutinos játékosunkat. Ezért érkezett Cody Prewitt, aki már rookie-ként a kezdőcsapat tagja lehet. Persze Stevie Brown és Quintin Demps is erre a szerepre pályázik, de valószínűleg maximum egyikük kaparinthatja meg ezt. Én sokat várok Nat Berhetől is, aki a special team egyik legjobbja volt 2014-ben.

 Most pedig ti jöttök, itt az értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr827048985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása