Magyar New York Giants Szurkolói Blog

5/150: Shane Lemieux, G (Oregon)

2020. április 25. - Asbee

Tovább próbáljuk erősíteni a támadófalat, Shane Lemieux lett az ötödik körös pickünk.

1997. május. 12-én született. A középiskolában tight endet és támadó falembert is játszott. A high school alatt a 36. legjobb OL prospectnek tartották, ő pedig az Oregonra ígérkezett el.

Ott az első szezonját kihagyta, 2016-tól azonban mind az 52 mérkőzésen ott volt. Felmerült, hogy már egy évvel korábban jelentkezik a draftra, de akkor több csapattársával egyetemben úgy döntöttek, hogy inkább maradnak még egy évet a college-ban (egyébként az NFL tanácsadói bizottsága is ezt javasolta neki). '18-ban és '19-ben második csapatos All-Pac-12 választott lett.

Erősségek

Fizikális felépítés, tipikusan az a romboló guard. Nagyon erős felsőtest. Jól helyezi el az ütéseit az ellenfeleken és aktívan dolgozik a kezeivel. Okosan oldja meg a zónablokkolást, ismeri a saját korlátait. Kíméletlen stílusa van, szereti elpusztítani a védőket. Sosem áll meg, ha épp nincs előtte ellenfél akkor is keres magának valami munkát. Jó karakter.

Gyengeségek

Limitált atletikussággal rendelkezik, nehezen boldogul az üres területeken, sémafüggő lesz a profiként elérhető sikeressége. Nem ér fel a második vonalba. Lehetne jobb egyensúlyérzéke is. Megverhető a counter move-okkal. Túl szélesen áll fel a passzblokkoláshoz.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'4" magas és 310 lb tömegű
  • 40 yard: 5,11 sec
  • Súlypontemelkedés: 25,5 inch
  • Helyből távolugrás: 107 inch
  • 3 cone drill: 8,13 sec
  • 20 yard shuttle: 4,9 sec

 

Számos olyan harmadik napos belső falembert találtam a draft előtt, akik elsősorban az erőteljes stílusukkal emelkedtek ki, így vártam ide egy húzást. Jó értéket képvisel az 5. körben Lemieux, bőven lesz ideje felvennie az NFL ritmusát, hiszen ott van a posztján Kevin Zeitler és Will Hernandez is. Szüksége is lesz némi időre, ráadásul vélhetően a sémától is függ majd a sikeressége, de a draft ezen szakaszában már nem azonnali kezdőket húznak a csapatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4315641148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása