Magyar New York Giants Szurkolói Blog

5/172: Eric Gray, RB (Oklahoma)

2023. április 29. - Asbee

Sokat kellett várnunk az első harmadik napos választásunkra, de ez a húzás sem néz ki rosszul, hiszen korábbra várták Eric Gray-t. Lássuk kiről is van szó!

1999. november. 4-én született Memphis-ben. Kiváló középiskolai karriert tudhatott maga mögött és az atlétikában is remekelt. 4 csillagos tehetségnek rangsorolták, kezdetben úgy volt, hogy a Michigan játékosa lesz, majd meggondolta magát és a Tennessee-t választotta. A vezetőedzője kirúgása után jelentkezett a transfer portalra és az Oklahománál kötött ki. Ott az utolsó szezonja sikerült igazán jól, amikor 1366 yardot és 11 touchdownt szerzett, ami második csapatos All-Big 12 tagságot jelentett.

Erősségek

  • Alacsonyan és erőteljesen fut
  • Jól lát a pályán és türelmes, megvárja a blokkokat
  • Kiválóan alkalmazható a screen játékoknál
  • Szívós, nem lassítják le a kisebb sérülések

Gyengeségek

  • Nem ő lesz a leghasznosabb futó a rövid yardos szituációkra
  • A mérete miatt gondok lehetnek passzblokkoláskor
  • 5 fumble az egyetemi pályafutása során
  • Nincs tapasztalata a special teamben

Szükségünk volt egy futóra, hiszen Saquon Barkley a franchise taggel van jelen, mögötte pedig nagy a szakadék. Már az első évében odaférhet a rotációba Gray, aki kiváló 2022-es éven van túl. Agilis running back, alaposan be tudja ültetni a védőket a hintába. Nemcsak a futásokkal, hanem az elkapásokkal is veszélyes tud lenni, a screen play-ek pedig még jobban előtérbe kerülhetnek a következő szezontól. Tetszik ez a húzás, hiszen kiváló értéket képvisel a legújabb játékosunk az ötödik kör végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3818113796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása