Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 2: Giants 31 Cardinals 28

2023. szeptember 18. - Asbee

Hát ez maga a téboly! Hangzik el a mondat az évek alatt legendássá vált egyik kedvenc youtube videómban. Egy teljes megsemmisülés után a szünetben feléledt a csapatunk és elsősorban az offense-nek köszönhetően sikerült nyerni az Arizona Cardinals otthonában. Úgy látszik ebben a stadionban mindig látunk egy csodát.

Egy hajszálnyira volt a 2023-as New York Giants a teljes megsemmisülésétől és a szezon eltemetésétől, miután 20-0-ás hátrányban vonultak be az embereink a félidőre. Semmi sem klappolt az első játékrészben, de nem a tehetséggel és nem is a kitalált stratégiával volt probléma, egész egyszerűen nem tudtak átlendülni a játékosaink az első heti vereségen, az Arizona pedig kíméletlenül kihasználta ezt.

Sokáig csak kereste az offense a ritmust, sem a passzjáték sem a futójáték nem működött és a második negyed végére Daniel Jones is zavarodottá vált. A harmadik negyedben aztán beindultak a támadóink és mintha egy új mérkőzés kezdődött volna. Az irányítónk négy olyan drive-ot vezetett, amely TD-vel ért véget, a zárásnál pedig mezőnygól távolságba vitte a csapatot. A keret élére állt Jones és vezérként hozta össze ezt a győzelmet. Számos erősebb védelemmel is találkozik majd, de több mint 200 yardot passzolt, több mint 50 yardot futott és összesen három touchdownt szerzett a második félidőben, ez pedig akármelyik csapat ellen megsüvegelendő. A támadófal a tudása közel legjavát hozta, hiszen biztosította a passzjátékot, de láthattunk egy-egy buta hibát is, nem nagyon tudott Evan Neal javítani a megítélésén, ellenben Marcus McKethan a kezdőcsapatban maradhat, ha így folytatja. A szünet után aztán előkerült Jalin Hyatt és két alkalommal is bemutatta az őrületes sebességét. Darren Waller egymás után szállította a first downokat, de Isaiah Hodgins-tól és Darius Slaytontól is láttunk néhány szép elkapást. Kijavította a hibáját Saquon Barkley, hiszen az ő lelkén száradt az interception, de bravúros touchdownt szerzett. Könnyen lehet egyébként, hogy hetekre elveszítettük a futónkat, hiszen borzasztóan nézett ki a bokasérülése, bár a hírek szerint egy bokaficammal megúszta. Ben Bredeson agyrázkódás miatt szállt ki idő előtt. Úgy tűnt, mintha a szünet után Brian Daboll hívta volna a játékokat, de a vezetőedzőnk azt mondta a meccs után, hogy továbbra is Mike Kafka végezte ezt a munkát.

A védelem csak a negyedik negyedre érkezett meg a mérkőzésbe és nyugodt szívvel kijelenthető, hogy óriási problémák vannak a csapatrészben és a teljes szezonban 25-30 pont kell majd az offense-től a győzelmekhez. A hatástalan játékot elsősorban a D line-ban kell keresni, ahol egyedül Dexter Lawrence hozza a kötelezőt (bár a tavalyi extra teljesítmény tőle is hiányzik), a többiek nem tudnak veszélyesek lenni az irányítókra. Borzasztó módon hiányzik Azeez Ojulari, hiszen Kayvon Thibodeaux láthatatlanul mozgott a mérkőzésen és sajnos egyre inkább beigazolódik az a félelmem, hogy nem képes konzisztensen a jó játékra és az egész pályafutása során a rookie szezonjához hasonlóan hullámzó lesz a teljesítménye. A védőfal belső részében Jordon Riley volt aki feltűnt néha a Cowboys ellen, ehhez képest az inaktívok között találtuk. A linebacker sorba nagyon kevés egyedül Bobby Okereke, ráadásul a coverage-ban ő is elveszett. A secondary részben tartotta magát, hiszen négy negyeden keresztül nagyon aktívan játszott Jason Pinnock, látszott rajta, hogy ő futballozni jött a sivatagba. Nem tud olyan hatásos lenni Xavier McKinney, mint azt várnánk, Adoree' Jackson pedig egyelőre tanulja még a slot pozíciót. Az oldalvonal mellett viszont nem lehet panasz az újoncokra, azt hozzák amit vártunk tőlük.

Egy igazi hullámvasút volt ez a mérkőzés, ahol jogosan temettük el az idei szezonra a csapatot. A fordulás után azonban kiderült, hogy nem felejtettek el futballozni a játékosaink és az edzői stáb is a tavalyi hírnevének megfelelően szerepelt (na jó, a védelem nem annyira). A jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a mentális felkészülésre is, hiszen nem fér bele még egy ilyen összeomlás. Megvannak a csapatnak a korlátai, ez azonban egy őrületes fordítás volt. Folytatás péntek hajnalban San Francisco-ban, ahol egy sokkal rágósabb falat következik!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5618216543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása